VadovasIštrinti ir atkurti

Turinio ištrynimas ir atkūrimas

Scholarly ištrintą turinį galima atkurti. Ištrintas elementas nedingsta, o atsiranda skiltyje Biblioteka → Filtras → Neseniai ištrinti, todėl per klaidą pašalinę ne tą klientui skirtos ataskaitos versiją, galite ją susigrąžinti dviem spustelėjimais.

Elemento ištrynimas

Bet kurį turinio elementą, PDF failą, mokymosi kortelių rinkinį, tinklalaidę, vaizdo įrašą, garso įrašą, puslapį ar tyrimo sesiją, galite ištrinti keliose vietose:

  • Trijų taškų meniu: turinio eilutėje (arba paties elemento puslapyje) atverkite meniu ⋮ ir pasirinkite Ištrinti.
  • Dešiniuoju pelės mygtuku: puslapyje Visas turinys dešiniuoju pelės mygtuku spustelėkite bet kurią eilutę ir pasirinkite Ištrinti.
  • Projekte: kiekvieno projekto elemento meniu taip pat yra komanda Ištrinti. Žr. toliau.
  • Pokalbyje: paprašykite: „Ištrink viską šiame projekte, kas sukurta anksčiau nei birželį.“ Žr. Bibliotekos valdymas pokalbyje.

Elementas pašalinamas iš pradžios puslapio, bibliotekos, paieškos ir visų aplankų, kuriuose jis buvo. Visa kita lieka nepakitę: išsaugomos visos jo kortelės, transkripcija ir užrašai.

Ištrynus iškart pasirodo komanda „Atšaukti“. Eilutė nedingsta nepastebimai: jos vietoje trumpam pasirodo Atšaukti. Pasirinkus šią komandą, elementas iškart grąžinamas, taip pat ir į aplanką, kuriame buvo. Jei nespėjote pasirinkti „Atšaukti“, elementą rasite naudodami toliau aprašytą filtrą „Neseniai ištrinti“.

Aplanko ištrynimas

Aplanką ištrinkite taip pat, naudodami jo parinkčių meniu. Ištrynus aplanką pašalinamas pats aplankas, o ne jame esantis turinys: elementai lieka bibliotekoje ir juos vis tiek galima pasiekti pradžios puslapyje, paieškoje ir puslapyje „Visas turinys“. Ištrinti aplankai rodomi atskiroje skiltyje Ištrinti aplankai, pasirinkus filtrą „Neseniai ištrinti“.

Apie aplankų veikimą skaitykite straipsnyje Aplankai ir turinio tvarkymas.

Elementų ištrynimas projekte

Projektai turi savo skiltį Ištrinti. Ištrynus elementą iš projekto, jis pašalinamas iš projekto sąrašo, tačiau jį vis dar galima atverti projekto skiltyje Ištrinti ir pasirinkus Biblioteka → Filtras → Neseniai ištrinti. Jį galima susigrąžinti komanda Atkurti arba pranešime pasirinkus Atšaukti.

Atkuriamas elementas, kuris buvo ištrintame aplanke, pašalinamas iš to aplanko ir vėl pasirodo projekte, užuot likęs taip pat ištrintame aplanke.

Ištrynimas niekada nekeičia elemento paskutinio atnaujinimo laiko, todėl atkurtas elementas sąraše grįžta į jam priklausančią vietą, o ne perkeliamas į viršų.

Masinis tvarkymas pokalbyje

Jei norite sutvarkyti daugiau nei kelias eilutes, užuot spustelėję kiekvieną, paprašykite pokalbyje:

  • „Ištrink viską šiame projekte, kas sukurta anksčiau nei birželį.“
  • „Atkurk tai, ką ištryniau šią savaitę.“

Taip vienu kartu galima tvarkyti puslapius, failus, PDF failus, vaizdo įrašus, mokymosi korteles, tinklalaides, susitikimų užrašus, tyrimo sesijas ir aplankus bei gauti informaciją apie atliktus pakeitimus. Taip ištrintą turinį taip pat galima atkurti, niekas nepašalinama visam laikui. Žr. Bibliotekos valdymas pokalbyje.

Ištrintų elementų paieška

Norėdami pamatyti viską, ką ištrynėte, šoninėje juostoje atverkite Biblioteką, atverkite Filtrą ir pasirinkite Neseniai ištrinti. Tai jūsų šiukšlinė: ištrinti aplankai rodomi viršuje, ištrinti elementai apačioje. Jei ieškote konkretaus elemento, čia taip pat veikia turinio tipo filtras.

Ištrinti elementai čia lieka, kol juos atkuriate. Šiukšlinė automatiškai neištuštinama, todėl atkurti turinį galite neskubėdami.

Archyvavimas ir ištrynimas

Archyvavimas yra kitas būdas atidėti turinį į šalį. Archyvuotą turinį visada galima atkurti.

  • Projektai archyvuojami, o ne ištrinami. Projekto antraštėje atverkite meniu ⋮ ir pasirinkite Archyvuoti projektą. Projektas pašalinamas iš galerijos ir šoninės juostos, jo turinys ir pokalbiai lieka kartu, o atvėrus jį iš naujo siūloma komanda Atkurti projektą. Žr. Projektai.
  • Puslapius, failus ir aplankus galima archyvuoti arba atkurti paprašius pokalbyje: „archyvuok praėjusio ketvirčio juodraščius“, „atkurk atitikties aplanką“. Niekas nesunaikinama.

Rinkitės Ištrinti, kai norite pašalinti turinį iš bibliotekos ir perkelti į šiukšlinę. Rinkitės Archyvuoti, kai norite jį atidėti į šalį ir išsaugoti nepakitusį.

Atkūrimas

Pasirinkę filtrą „Neseniai ištrinti“, atverkite elemento meniu ⋮ (arba spustelėkite jį dešiniuoju pelės mygtuku) ir pasirinkite Atkurti. Elementas grįžta į biblioteką toks, koks buvo. Atkūrus aplanką, jis grąžinamas su išlikusiomis sąsajomis su jo turiniu.

Jei ištrinate turinį, kurį buvote bendrinę, jis pašalinamas iš bendrinamo turinio sąrašų. Kad būtumėte tikri, jog niekas negali pasiekti elemento per jūsų išsiųstą nuorodą, prieš ištrindami išjunkite jo bendrinimą meniu Bendrinti (arba atkurkite elementą, išjunkite bendrinimą ir vėl jį ištrinkite). Žr. Bendrinimas ir bendradarbiavimas.

Paskyros ištrynimas

Jei norite visam laikui ištrinti visus savo duomenis, galite ištrinti visą paskyrą skiltyje Nustatymai → Mano paskyra. Būsite atjungti, o ištrynimas bus patvirtintas iš karto. Duomenų šalinimas bus užbaigtas fone. Šio veiksmo atšaukti negalima. Žr. Paskyra, prisijungimas ir slaptažodžio atkūrimas ir Nustatymai.

Ar tai buvo naudinga?