ΟδηγόςΜνήμη

Μνήμη

Το Scholarly μπορεί να διατηρεί χρήσιμο πλαίσιο από τη μία συνομιλία στην επόμενη, όπως πληροφορίες για τη δουλειά σας, τις προτιμήσεις σας και τους επαναλαμβανόμενους στόχους σας. Αυτό το πλαίσιο αποθηκεύεται σε αρχεία μνήμης που μπορείτε να ελέγξετε. Κάθε συνομιλία διατηρεί επίσης τις δικές της σημειώσεις εργασίας, ώστε να μπορεί να συνεχίζει μια εργασία που διαρκεί περισσότερο.

Ανοίξτε Ρυθμίσεις → AI και συνομιλία → Μνήμη για να δείτε τι έχει αποθηκευτεί. Η μνήμη είναι ξεχωριστή από τις πηγές που μεταφορτώνετε και τις ολοκληρωμένες δημιουργίες στη βιβλιοθήκη σας.

Τι αποθηκεύεται στη μνήμη

Στις Ρυθμίσεις υπάρχουν δύο ομάδες:

Ομάδα Τι περιέχει Τι μπορείτε να κάνετε
Αρχεία μνήμης λογαριασμού Επαναχρησιμοποιήσιμο πλαίσιο για εσάς, τις προτιμήσεις σας ή ένα έργο Ανάγνωση, επεξεργασία, δημιουργία και διαγραφή αρχείων
Σημειώσεις συνομιλιών Σημειώσεις εργασίας που διατηρεί κάθε συνομιλία Ανάγνωση ή διαγραφή σημειώσεων. Η συνομιλία τις ενημερώνει όσο εργάζεστε

Η λίστα δείχνει ποιος ενημέρωσε τελευταία ένα αρχείο, πότε άλλαξε και ποιο είναι το μέγεθός του. Ανοίξτε ένα αρχείο για να διαβάσετε το περιεχόμενό του, αντί να μαντεύετε τι θυμάται ο βοηθός.

Η συνομιλία μπορεί να αποθηκεύει χρήσιμο πλαίσιο καθώς συζητάτε. Μπορείτε επίσης να το γράψετε εσείς, κάτι που είναι χρήσιμο για ένα σταθερό ύφος γραφής, επαναλαμβανόμενες απαιτήσεις ή στοιχεία που πρέπει να καταγραφούν με ακρίβεια. Η μνήμη παρέχει χρήσιμο πλαίσιο, αλλά δεν εγγυάται ότι μια απάντηση είναι σωστή ή ότι θα ανακληθεί κάθε λεπτομέρεια.

Δημιουργία αρχείου μνήμης

  1. Ανοίξτε Ρυθμίσεις → AI και συνομιλία → Μνήμη.
  2. Επιλέξτε Νέο αρχείο μνήμης.
  3. Εισαγάγετε ένα περιγραφικό όνομα αρχείου, όπως work-context ή writing-preferences.
  4. Γράψτε τις πληροφορίες που θέλετε να χρησιμοποιούν οι μελλοντικές συνομιλίες.
  5. Πατήστε Αποθήκευση.

Γράψτε συγκεκριμένες πληροφορίες. Το «Χρησιμοποίησε βρετανική ορθογραφία και εξήγησε τους άγνωστους λογιστικούς όρους» εφαρμόζεται πιο εύκολα από το «γράφε καλύτερα». Ο επεξεργαστής δείχνει το διαθέσιμο όριο χαρακτήρων, ώστε να μπορείτε να συντομεύσετε ένα αρχείο πριν το αποθηκεύσετε, αν είναι πολύ μεγάλο.

Επεξεργασία ή διαγραφή αποθηκευμένου πλαισίου

Ανοίξτε ένα αρχείο μνήμης λογαριασμού, αλλάξτε το κείμενο και πατήστε Αποθήκευση. Αφαιρέστε τις παρωχημένες πληροφορίες απευθείας από το αρχείο. Δεν υπάρχει ξεχωριστή κατάσταση Επισήμανση ως παρωχημένου.

Χρησιμοποιήστε τη Διαγραφή για να αφαιρέσετε ένα αρχείο μνήμης. Διαβάστε το μήνυμα επιβεβαίωσης πριν συνεχίσετε. Η διαγραφή μιας μνήμης δεν διαγράφει την αρχική συνομιλία, το αρχείο πηγής ή τη δημιουργία στην οποία αναφέρεται. Αν θέλετε να αφαιρέσετε και αυτά, διαχειριστείτε τα ξεχωριστά από το Ιστορικό συνομιλιών ή τη Βιβλιοθήκη.

Αν η συνομιλία άλλαξε το ίδιο αρχείο ενώ το επεξεργαζόσασταν, το Scholarly σάς ζητά να φορτώσετε ξανά την τρέχουσα έκδοση αντί να την αντικαταστήσει χωρίς ειδοποίηση. Ελέγξτε αυτή την έκδοση και εφαρμόστε ξανά τις αλλαγές σας.

Μνήμη έργου

Ανοίξτε την καρτέλα Πλαίσιο ενός έργου για να δείτε το αρχείο μνήμης του. Περιέχει χρήσιμα στοιχεία για το συγκεκριμένο έργο, όπως το κοινό, την ορολογία ή αποφάσεις που έχουν ήδη ληφθεί. Επεξεργαστείτε το κείμενο και αποθηκεύστε το ή αφήστε τη συνομιλία να το ενημερώνει όσο εργάζεστε.

Η μνήμη έργου ανήκει στον λογαριασμό σας. Η κοινοποίηση ενός έργου μοιράζεται το υλικό του σύμφωνα με τις ρυθμίσεις πρόσβασης, αλλά δεν αποκαλύπτει τη μνήμη ή τις συνομιλίες σας στους συνεργάτες. Κάθε συνεργάτης έχει το δικό του πλαίσιο. Δείτε τα Έργα.

Οι οδηγίες έργου και το προεπιλεγμένο προφίλ προσαρμογής είναι ξεχωριστές ρυθμίσεις στην ίδια καρτέλα Πλαίσιο. Χρησιμοποιήστε τις για σταθερές οδηγίες και οπτικές προτιμήσεις. Χρησιμοποιήστε το αρχείο μνήμης για πληροφορίες που προκύπτουν κατά την εργασία.

Σημειώσεις εργασίας και αναδρομή σε συνομιλίες

Οι σημειώσεις εργασίας μιας συνομιλίας μπορούν να περιέχουν το τρέχον σχέδιο, ευρήματα, αριθμητικά στοιχεία και αποφάσεις. Βοηθούν μια μεγάλη συνομιλία να συνεχίζεται χωρίς να χρειάζεται να επαναλαμβάνετε τα πάντα.

Στις Σημειώσεις συνομιλιών στις Ρυθμίσεις, τα αρχεία ομαδοποιούνται ανά συνομιλία. Μπορείτε να τα διαβάσετε ή να τα διαγράψετε εκεί, αλλά δεν μπορείτε να τα επεξεργαστείτε σε αυτό το πλαίσιο. Η διαγραφή μιας συνομιλίας αφαιρεί και τις σημειώσεις της από τη μνήμη. Δείτε το Ιστορικό συνομιλιών και νήματα.

Όταν αναφέρετε μια άλλη συνομιλία, το Scholarly μπορεί να ανατρέξει σε αυτή. Αυτό δεν σημαίνει ότι κάθε παλιό μήνυμα περιλαμβάνεται αυτόματα σε κάθε απάντηση. Αναφέρετε το όνομα της συνομιλίας ή περιγράψτε την προηγούμενη απόφαση όταν θέλετε να ανακτηθεί και ελέγξτε τις λεπτομέρειες που έχουν σημασία.

Συμβουλές

  • Ελέγξτε τη μνήμη πριν επαναλάβετε μια ροή εργασίας. Διορθώστε ένα παλιό όνομα πελάτη, μια προθεσμία ή μια προτίμηση, ώστε να μη συνεχίσει να επηρεάζει τις επόμενες εργασίες.
  • Κρατήστε τις προσωρινές λεπτομέρειες στη συνομιλία. Ενημερώστε τη συνομιλία όταν μια σημείωση ισχύει μόνο για την τρέχουσα εργασία.
  • Προσθέστε εσείς το σημαντικό πλαίσιο. Μη βασίζεστε στη συνομιλία για να συμπεράνει κάθε απαίτηση.
  • Ελέγξτε την πηγή για κρίσιμα στοιχεία. Η αποθηκευμένη μνήμη μπορεί να πάψει να ισχύει, όπως και μια χειρόγραφη σημείωση.

Συχνές ερωτήσεις

Θυμάται το Scholarly όλα όσα λέω;

Όχι. Τα αρχεία μνήμης και οι σημειώσεις εργασίας περιέχουν επιλεγμένο πλαίσιο, όχι πλήρη καταγραφή κάθε συνομιλίας. Μπορείτε να τα ελέγξετε στις Ρυθμίσεις. Το ιστορικό συνομιλιών παραμένει διαθέσιμο ξεχωριστά όσο διατηρείτε αυτές τις συνομιλίες.

Μπορώ να διαγράψω εντελώς μια μνήμη;

Ναι. Ανοίξτε το αρχείο μνήμης στις Ρυθμίσεις και επιλέξτε Διαγραφή. Μπορείτε επίσης να επεξεργαστείτε ένα αρχείο μνήμης λογαριασμού για να αφαιρέσετε μόνο το τμήμα που δεν ισχύει πλέον.

Η διαγραφή μιας συνομιλίας διαγράφει όλα όσα δημιούργησε;

Όχι. Αφαιρεί τη συνομιλία και τις σημειώσεις εργασίας της. Τα αρχεία, οι παρουσιάσεις, τα βίντεο και οι άλλες δημιουργίες που έχουν αποθηκευτεί στη βιβλιοθήκη σας παραμένουν εκεί μέχρι να τα διαγράψετε ξεχωριστά.

Χρησιμοποιεί μνήμη η φωνητική λειτουργία;

Η φωνητική λειτουργία μπορεί επίσης να χρησιμοποιεί το αποθηκευμένο πλαίσιο του λογαριασμού. Ελέγξτε αυτό το πλαίσιο στις ίδιες ρυθμίσεις Μνήμης. Δεν πρόκειται για ξεχωριστό σύνολο προτιμήσεων αποκλειστικά για τη φωνή.

Σας βοήθησε αυτό;