Cont, autentificare și recuperarea parolei
Tot ce trebuie să știi despre accesarea contului tău Scholarly și gestionarea lui după autentificare.
Metode de autentificare
Scholarly oferă trei metode de autentificare, toate disponibile pe pagina de autentificare:
- Google: Apasă pe Autentifică-te cu Google și alege contul tău Google. Nu ai nicio parolă de reținut.
- E-mail și parolă: Introdu adresa de e-mail și parola cu care te-ai înregistrat.
- Link de autentificare prin e-mail: Apasă pe Trimite-mi un link de autentificare pe pagina de autentificare, introdu adresa de e-mail și apasă pe Trimite linkul de autentificare. Deschide linkul primit prin e-mail și te autentifici fără parolă.
Pagina de autentificare reține metoda folosită ultima dată și o marchează cu o mică etichetă Folosită ultima dată, ca să nu trebuiască să ghicești ce metodă ai folosit.
Indiferent de metodă, accesezi același cont. Biblioteca, seturile de fișe și setările tale sunt asociate adresei tale de e-mail.
Detalii despre linkurile de autentificare
Linkurile de autentificare pot fi folosite o singură dată și expiră după 15 minute. Dacă un link a expirat sau a fost deja folosit, solicită unul nou de pe aceeași pagină.
Resetarea unei parole uitate
- Pe pagina de autentificare, apasă pe Ai uitat parola?
- Introdu adresa ta de e-mail. Scholarly îți trimite prin e-mail pașii următori.
- Deschide linkul din e-mail și alege o parolă nouă (de cel puțin 8 caractere). Linkul de resetare expiră după 15 minute. Dacă nu îl folosești la timp, solicită altul.
Resetarea parolei te deconectează din sesiunile existente. Oricine este încă autentificat pe alt dispozitiv va fi deconectat, lucru util dacă îți resetezi parola deoarece este posibil ca altcineva să fi avut acces la cont. Linkurile de autentificare trimise prin e-mail pot fi folosite o singură dată.
Dacă ai creat contul cu Google, nu ai o parolă de resetat, iar pagina îți va spune acest lucru. Revino la pagina de autentificare și folosește Autentifică-te cu Google.
Schimbarea parolei când ești autentificat
Deschide Setări → Contul meu și apasă pe Schimbă parola. Scholarly îți trimite prin e-mail un link de resetare. Deschide-l și setează noua parolă.
Dacă ai contul conectat la Google, parola este gestionată prin contul tău Google, așa că nu ai o parolă de schimbat în Scholarly.
Actualizarea datelor contului
Găsești totul în Setări → Contul meu:
- Nume preferat: Numele tău complet sau o poreclă. Asistentul AI îl folosește când ți se adresează.
- Fotografie de profil: Încarcă o fotografie pentru contul tău.
- Adresă de e-mail: Adresa ta de e-mail este folosită pentru autentificare și nu poate fi schimbată din Setări. Dacă trebuie să o schimbi, contactează echipa de asistență prin formularul de feedback.
- Verifică adresa de e-mail: Verifică-ți adresa din Setări → Contul meu, inclusiv dacă te autentifici cu Google sau cu alt furnizor. Ai nevoie de o adresă verificată înainte de a putea trimite o invitație privată prin e-mail pentru ceva ce partajezi. Consultă Partajare și colaborare.
Consultă Setări pentru o prezentare completă a ferestrei de setări.
Trecerea de la un dispozitiv la altul
Nu ai nimic de transferat. Autentifică-te prin aceeași metodă pe orice dispozitiv și vei găsi acolo întreaga bibliotecă, progresul la fișele de studiu și setările tale. Scholarly funcționează în orice browser modern pe computer, tabletă și telefon. Consultă Scholarly pe mobil pentru sfaturi specifice utilizării pe telefon.
Deconectarea
Apasă pe profilul tău din partea de jos a barei laterale și alege Deconectează-te.
Pentru a te deconecta de peste tot dintr-o dată, de exemplu dacă te-ai autentificat pe un computer folosit de mai multe persoane, folosește Deconectează-te de pe toate dispozitivele din Setări → Contul meu. Această acțiune închide toate sesiunile, cu excepția celei curente. Celelalte dispozitive pierd accesul la următoarea solicitare care necesită autentificare. Deconectarea actualizează și celelalte file Scholarly deschise în același browser.
Ștergerea contului
În Setări → Contul meu, alege Șterge contul (definitiv) și confirmă. Ești deconectat, iar ștergerea este confirmată imediat. Eliminarea datelor tale se finalizează în fundal câteva momente mai târziu.
Cât timp procesul este încă în desfășurare, autentificarea sau înregistrarea din nou cu aceeași adresă de e-mail așteaptă finalizarea lui, fără a redeschide contul. Ștergerea este definitivă și nu poate fi anulată.
Dacă vrei să elimini doar o parte din conținut, șterge elementele individual. Această acțiune este reversibilă. Consultă Ștergerea și restaurarea conținutului.
Articole conexe
- Setări, ghidul complet al setărilor.
- Facturare și abonamente, gestionarea planului tău.
- Ștergerea și restaurarea conținutului, eliminarea conținutului fără ștergerea contului.
- Confidențialitate, cookie-uri și datele tale, ce date sunt stocate și ce se elimină prin ștergere.